МОЗ підвищив граничні норми опромінення

Поділитися:

Швидкісний інтернет в обмін на випромінювання. Міністерство охорони здоров’я підвищило гранично допустимі норми електромагнітного випромінювання в 10 разів – до ста мікроват на квадратний сантиметр. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Це було зроблене, задля розвитку мобільного зв’язку та швидкісного інтернету.

В Мінцифри ж вихваляються, що підвищені норми також дозволять: збільшити потужність і радіус дії мобільних станцій, поліпшити рівень сигналу, а також додати на існуючих локаціях нові діапазони, що підвищить якість зв’язку і дозволить застосовувати нові технології.

А от про мінуси таких нововведень поки ні слова. Переконують – випромінювання базових станцій є безпечним для здоров’я.

Та у підсумку все ж наголосили, мовляв, прийняті норми все ще далекі від тих, що є в більшості країн Європи або Америки.

Нагадаємо, раніше МОЗ змінив список країн, які відносяться до «червоній зоні». Люди, що приїжджають і прилітають звідти повинні будуть або показати негативний тест на коронавірус (не більше 48 годин), або провести два тижні (14 днів) в самоізоляції.

До країн «червоної зони» станом на 29 січня відносяться Чехія і Великобританія, Іспанія та Ізраїль, США і Кіпр, Словаччина і Росія, Австрія і Німеччина, Польща та Італія, Білорусь і Румунія, і ще близько 60 країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу