Моряки скаржаться на повернення корупційних схем

Поділитися:

У морську галузь із відновленням роботи електронних послуг повернулася корупція. На це скаржаться моряки, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Кажуть, що разом із нібито зручним сервісом Кабінет Моряка – повернулася і корупційна схема, через яку агенти-посередники пропонують свої послуги: за хабарі обіцяють вирішити питання щодо оновлення документів чи тестування. А без їхніх послуг, як кажуть моряки, отримати підтвердження документів практично неможливо, бо державна верифікація гальмується на необмежений строк.

За свою роботу агенти вимагають сплачувати не тільки офіційні платежі, але й корупційні – від 4 до 10 тисяч доларів. За цю суму вони гарантують ще й складання тестів, необхідних для підтвердження знань. Щобільше, моряки підозрюють, що до електронного додатка – Кабінету моряка, мають доступ сторонні особи.

Адже часто після реєстрації в кабінеті – їм приходять повідомлення від агентів з пропозиціями допомоги. Водночас у Міністерстві інфраструктури доступ сторонніх осіб до Кабінету моряка заперечують і запевняють, що про такі випадки не чули.

Раніше Служба безпеки України викрила схему надання газу на 250 мільйонів гривень.

Організували аферу два чиновники приватної фірми — директор та один із її представників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу