Міжнародні посилки перевіряє митниця

Поділитися:

Співробітники Державної митної служби України, починаючи з десятих чисел жовтня організували особливо прискіпливі рейди по місцях міжнародного поштового обміну (ММПО). Посилки, які наші громадяни чекають з-за кордону, можуть додивлятися тижнями.

Про це сьогодні, 21 жовтня, пишуть українські ЗМІ, чиї представники поспілкувалися з українцями, які потрапили під “роздачу” митниками.

Ось що розповідає львівський підприємець, який співпрацює з Китаєм:

“До нас перевірка прийшли несподівано. На ММПО нашої компанії до Львова приїхала комісія з Києва і почала перевіряти всі посилки з усіх країн: США, Канада, Європа, Китай. Перевірка тривала майже тиждень. За цей час не було виявлено порушень, тому комісія поїхала на інші перевірки “.

Інші бізнесмени підтверджують, що найбільше перевірок посилок з країн, звідки їх найбільша кількість – США, Європа і Китай.

На комерційних поштових підприємствах висунули гіпотезу, що таким чином хтось хоче перешкодити українцям брати участь в осінніх сезонах розпродажів.

А ось, за свідченням співробітників державної “Укрпошти”, посилки, що проходять через їх відомство митниця теж перевіряє, але не затримує.

Нагадаємо, липень увінчався новим рекордом для Галицької митниці – вона направила понад 2.5 млрд. Гривень до бюджету.

Також раніше ми писали про те, що Державна митна служба в травні 2020 року недовиконала план по доходах на 3 мільярди гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу