Міносвіти пропонує відправити школярів на канікули з 15 по 30 жовтня

Поділитися:

У Міністерстві освіти пропонують почати канікули раніше звичайного і зробити двотижневими — з 15 по 30 жовтня. З точки зору керівництва цього відомства, такий крок зараз стане спробою перервати ланцюжок недужих і зменшити їх кількість.

МОН України вже направило школам лист, він має рекомендаційний характер:

«Міністерство освіти та науки рекомендує закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули з 15 по 30 жовтня 2020 включно, зробивши для цього необхідні зміни в структуру / тривалість навчального року».

Канікули дозволять зменшити фізичні контакти та вберегти дітей від заражень, а загалом — розірвати ланцюг, внаслідок якого щоранку в Україні називають нові страхітливі цифри. Також цей спосіб допоможе захистити працівників освіти та сім’ї, де є діти шкільного віку.

Раніше повідомлялося про закритий КНУ ім. Шевченка. Столичний вуз перевели в формат онлайн навчання через спалах коронавірусу, який була зафіксовано серед студентів та викладачів цього закладу.

Також ми писали про перерозподіл зон карантину по Україні. Нове зонування стартувало 12 жовтня, воно пов’язане з кількістю захворілих на 100 тис. населення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу