Міністерство фінансів забезпечило платформу для презентації

Поділитися:

Розробники прототипів прототипів безкоштовного фіскального додатки програмного Реєстратора розрахункових операцій (РРО) продемонстрували в Мінфіні технічні аспекти роботи програмного додатку «РРО в смартфоні» і відповіли на питання бізнесу. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

У найближчі тижні прототип «РРО в смартфоні» стане доступний для масового тестування. Буде оприлюднено інструкція та відео по використанню програмного РРО.

На думку Міністерства фінансів введення програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності.

З 1 серпня продукт буде доступний для повноцінного використання на безоплатній основі.

Використання РРО, для певних видів діяльності II-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов’язковим з 1 січня 2021 року.

Введення програмного РРО передбачено Законом України «Про внесення змін до Закону України” Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг “та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» № 128 IX від 20 вересня 2019.

Ми раніше писали, що Національний банк України відстрочив застосування програмного реєстратора розрахункових операцій для валютно-обмінних операцій на 1 серпня.

Також ми писали, що Міністерство фінансів України анонсувало новий додаток для смартфона, який замінить касовий апарат.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу