Метро у всіх містах запустити не одночасно, – Ляшко

Поділитися:

Робота метрополітену в Києві, Харкові та Дніпрі буде запущена не одночасно. Кабінет міністрів України буде приймати рішення про відкриття метрополітену, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному з трьох міст.

Про це в четвер, 14 травня, в ефірі однієї з українських радіостанцій заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. За його словами, уряд готує відкриття метро відразу про три містах. Однак гарантувати, що вони все відкриються в один момент не можна.

Ми приймемо рішення, що такого числа на третьому етапі буде подзвонив роботу метро, ​​чи будуть готові самі міста – невідомо, оскільки в кожному з них може бути різна ситуація, – підкреслив головлікар, додавши, що він особисто не підтримуватиме запровадження допуску в метро по спецперепустками.

Досвід інших країн показує, що спецпропуски створюють скупчення людей перед турнікетами на вході, – сказав він.

В той же час Ляшко підкреслив, що відновлення роботи громадського транспорту та внутрішнього авіасполучення буде також відбуватися одночасно.

В той же час відкриття транспортного сполучення між областями буде відбуватися за правилами адаптивного карантину – якщо ситуація з поширенням коронавируса в областях буде взята під контроль, – пояснив Ляшко, нагадавши, що міністри країн ЄС пересунули дату можливого відкриття туристичного сезону і відновлення авіасполучень на 15 червня .

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що за планом, який напрацював уряд, відкриття метрополітену не може відбутися до 22 травня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу