Медикам дали майже 5 млрд гривень

Поділитися:

За допомогу пацієнтам в лікуванні коронавірусу українські медики отримали майже 4,9 млрд гривень від Національної служби здоров’я України.

Відомо, що на сьогоднішній день НСЗУ документально підтвердила створення 25 екстрених центрів медичної допомоги, для лікування пацієнтів з коронавірусом і підозрами на нього.

Слід зазначити, що по Україні існує 339 медичних установ для допомоги пацієнтам стаціонарно, а також 940 медцентрів, де створені мобільні бригади. Саме вони виїжджають до людей з підозрою на коронавірус.

Так, виплати від Національної служби здоров’я України також отримали 152 медустанови, які надавали стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусом в квітні, але не входили до переліку певних для госпіталізації лікарень.

Нагадаємо, що про вартість лікування одного пацієнта в умовах стаціонару розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. З його слів, один пацієнт з важким перебігом коронавірусної інфекції коштує державі до 45 тисяч гривень. Така цифра була виведена на 7 жовтня, вона включає всі медикаменти і процедури, необхідні по протоколу лікування.

Раніше повідомлялося, що Національна служба здоров’я повідомила, що з початку дії Програми медичних гарантій медустанови отримали 38 млрд гривень.

«На сьогодні НСЗУ має укладені договори з більш як 3000 постачальників медичних послуг населенню. З них тисячу шістсот сорок три медустанови «первинки», з яких 198 приватних і 351 лікарі-ФОП, 25 центрів екстреної допомоги; 1657 медустанов надають спеціалізовану допомогу, серед них є 58 приватних і 4 лікаря-ФОП. НСЗУ виплатила цим закладам за надання послуг пацієнтам по Програмі медичних гарантій в січні-серпні 38 млрд грн “, – повідомили в Нацслужби здоров’я.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу