Малозабезпеченим виділять гроші на власний бізнес

Поділитися:

Міністр соціальної політики України повідомила, що, починаючи з січня 2022 року, у малозабезпечених безробітних українців з’явиться шанс відкрити власний бізнес. Із фінансуванням їм допоможе держава.

За словами Марини Лазебної, на проект «Рука допомоги», створений з метою сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей, виділено близько 100 мільйонів гривень.

Зазначається, що ця державна безвідсоткова допомога розрахована з 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 гривень). Виділені кошти передаються у безготівковій формі. Однак скористатися ними можна лише, оплачуючи необхідні для ведення бізнесу рахунки на придбання обладнання чи матеріалів.

Сума, передана потенційному бізнесмену, має бути повернена державі через три роки підприємницької діяльності у зменшеному на сплату податків та єдиного соціального внеску розмірі.

У разі, якщо підприємець протягом трьох років діяльності працевлаштує щонайменше двох безробітних членів із малозабезпечених сімей, а також якщо сума податків перевищить надану фіндопомогу, повертати державі її не потрібно.

Розраховувати на державну підтримку можуть українці, які піддали заяву до місцевого центру зайнятості та обов’язково надали довідку про відсутність судимості та притягнення до кримінальної відповідальності. Також потрібно скласти бізнес-план для розгляду його регіональною комісією.

Після того, як регіональна комісія розгляне заявку та ухвалить позитивне рішення, потенційний бізнесмен зобов’язаний протягом 30 днів оформити ФОП чи юридичну особу. Потім щодо надання зазначених документів укладається угода про надання фінансової допомоги між регіональним центром зайнятості, центром зайнятості за місцем проживання та безпосередньо майбутнім підприємцем.

Щоб отримати гроші на руки, необхідно надати в центр зайнятості рахунок та договори, укладені раніше учасниками програми та з постачальником обладнання та матеріалів, для подальшого заснування своєї справи.

Раніше ми писали про підвищення соціальних нормативів для нарахування субсидій у “червоних” зонах.

Також ми повідомляли, що українцям підвищать мінімальну пенсію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу