Лотереї та більярд не включили в азартні ігри

Поділитися:

На сайті Міністерства юстиції з’явилася свіжа інформація стосовно Закону України «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор», який набрав чинності 13.08.2020 р. У ньому є повний перелік тих видів діяльності, які відтепер будуть належати до групиазартні  азартних, але при цьому дозволених в нашій країні.

Зокрема, серед дозволених ігор можна знайти ті, які є в залах ігрових автоматів, а також в букмекерських конторах і пунктах, покер в Інтернеті та багато іншого. При цьому Закон України передбачає жорсткий і постійний контроль — все гральне обладнання планують під’єднати до єдиної системи моніторингу.

«Азартна гра — будь-яка гра, умовою участі в якій є внесення гравцем ставки, що дає право на отримання виграшу (призу), ймовірність отримання і розмір якого повністю або частково залежать від випадковості, а також знань і майстерності гравця», — написано на сайті Мін’юсту. При цьому гра відразу ж виходить з розряду азартних, якщо в ній відсутній хоча б один параметр — ставка, виграш, випадковий виграш.

Натомість не азартними названі всілякі конкурси та змагання без урахування грошових призів, більярд і кеглі, боулінг та інші ігри, якщо в них не передбачено отримання виграшу (призу).

Раніше повідомлялося, що за планом гральний бізнес повинен принести в бюджет країни не менше 7 млрд гривень вже до кінця поточного року. Також будуть чітко окреслені місця, де можна організовувати роботу гральних закладів, інші правила.

Також ми писали про те, скільки будуть коштувати ліцензії на проведення ігор.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу