Локдаун в країні може знизити ціни

Поділитися:

Експерти розповіли, що в період локдауну ціни на багато категорій товарів будуть знижені.

Локдаун, якщо він все-таки буде оголошений, так чи інакше, але торкнеться абсолютно кожного громадянина України, багато хвилюються, що з введенням строгих обмежень виростуть ціни на товари народного споживання, починаючи від харчових продуктів і закінчуючи одягом і побутовою технікою.

Аналітики вважають, що українцям не варто даремно хвилюватися, адже під час строгого карантину навесні 2020 року продукти харчування не дорожчали. Крім цього, фахівці наполягають, що продукти дорожчають з двох причин:

  • низький рівень врожаю;
  • девальвація гривні до долара або євро.

Також, під час локдауну, ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування повністю припинять роботу або частково, готуючи їжу на винос.

Однак, за заявою аналітиків, одяг в період, коли більшість українців працюють дистанційно, значно подешевшає. Причиною цього є зниження попиту на даний вид товарів.

Нагадаємо, що локдаун в Україні через пандемію коронавірусу COVID-19 в будь-якому випадку буде введений. Єдине питання, яке обговорюється урядом, – коли саме його вводити. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони.

Раніше повідомлялося, що так званий інтелектуальний локдаун розглядають в українському уряді замість повного, оскільки він дозволить не настільки жорстко обмежувати життя громадян. Головна різниця полягає в тому, що кожне місто зможе вносити корективи до переліку обмежень виходячи з тієї ситуації, яка є на місці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу