КС проаналізує реформу Вищої ради правосуддя

Поділитися:

Конституційний Суд візьметься за аналіз реформи Вищої ради правосуддя. Провадження відкрили за поданням Верховного Суду. Питання будуть розглядати на засіданні Великої палати Конституційного суду, повідомляє «Перший Діловий».

Відзначимо, конституційне подання щодо положень закону про реформу ВРП підтримали на пленумі Верховного Суду на початку жовтня. Верховний суд вважає, що створення Етичної ради з іноземними експертами може бути неконституційним. Зауважимо, створення Етичної ради для перезавантаження Вищої ради правосуддя було вимогою міжнародних партнерів , яку підтримала і Венеційська комісія.

Раніше ми повідомляли, що розслідування у справі «Укравтодору» про розтрату двохсот мільйонів гривень під час ремонту автошляху Н-11 Дніпро-Миколаїв продовжено до 26-го січня. Таке рішення було ухвалено Вищим Антикорупційним Судом.

Також ми писали про те, що ВАКС призначив максимальну заставу — 59 мільйонів гривень. Цей запобіжний захід призначили Дмитру Димарському — ще одному підозрюваному в справі мера Одеси.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу