Кирило Шевченко анонсував зниження облікової ставки

Поділитися:

Новий глава Нацбанку України Кирило Шевченко заявив про необхідність подальшого зниження облікової ставки і перегляд умов кредитних канікул.

Національний банк України повинен продовжити політику зниження облікової ставки. Про це під час презентації заявив новий глава центробанку.

«НБУ продовжувати політику зниження дисконтної ставки, в підсумку призведе до здешевлення кредитів для кінцевого бенефіціара – позичальників банків», – заявив голова Нацбанку.

Також він заявив щодо необхідності знизити тиск на банки в період коронакрізіса. За його словами, необхідно переглянути ефективність кредитних канікул для підтримки ліквідності банків.

За словами нового глави НБУ, в умовах зростання неплатежів по кредитах у банків зв’язані руки в частині більш активної видачі позик.

Нещодавно аналітики Bank of America прогнозували, що Національний банк України може зберегти облікову ставку в 6% на найближчому засіданні монетарного комітету.

Нагадаємо, що 1 липня Глава Національного банку України Яків Смолій подав у відставку за власним бажанням через політичний тиск.

Також ми писали, що 16 липня, Верховна Рада України призначила на посаду нового глави НБУ багаторічного керівника державного Укргазбанку Кирила Шевченка.

Ми друкували прогноз про можливе зниження облікової ставки з нинішніх 6% до 5,5%.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу