Кількість вакансій в Україні повертається на докарантинний рівень

Поділитися:

За даними платформи Опендатабот, з квітня кількість активних вакансій збільшилася майже на 50%. Зараз на провідному сайті з пошуку роботи налічується близько 54.5 тисячі активних вакансій.

Відомо, що до початку карантину на сайтах з пошуку роботи було розміщено 54 тисячі активних вакансії, однак до кінця квітня кількість їх скоротилася більше ніж удвічі. Станом на середину квітня, налічувалося всього 22,8 тисячі вакансій.

«Якщо не трапиться повторних криз, то з 4 кварталу цього року може початися зростання. А через рік у нас є шанс, що ринок праці зможе плавно повернутися до стану початку 2020 року », – кажуть експерти.

Нагадаємо, що до Верховної Ради України внесли закон № 4051 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення правового регулювання дистанційної роботи» в зв’язку з новими обмеженнями через пандемію коронавірусу. Як відомо, через поточні реалії карантину багато громадян змушені працювати дистанційно.

Важливо сказати, що незважаючи на таку актуальність дистанційної роботи українське законодавство не нормує потрібним чином такий вид і режим діяльності, так як вся відповідна база була придумана ще за часів СРСР.

Раніше повідомлялося, що від 1 вересня поточного року Державна служба праці посилить контроль за дотриманням офіційного оформлення працівників з боку роботодавця. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Вказується, що від початку осені відомство буде активно перевіряти підприємства на дотримання правильного легального працевлаштування співробітників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу