Кількість голодуючих в світі збільшилася на 80% через пандемію

Поділитися:

Девід Біслі, глава Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), висловився з приводу того, що внаслідок пандемії світу загрожує голод. Причому масштаби його будуть величезні — кількість людей, що живуть впроголодь, досягне 100 мільйонів.

Висновки були зроблені на основі досліджень ВПП. Прогноз організації говорить про те, що кількість людей, які потребують елементарних продуктів харчування, виросте мінімум на 80%. До 270 млн осіб через пандемію коронавірусу вже до кінця поточного року переступлять межу та опиняться на межі справжнього голоду.

За попередніми прогнозами, тільки в Латинській Америці кількість голодуючих виросте на 269% в порівнянні з 2019 роком. В Азії — Східній та Центральній — їх буде на 135% більше, в Південній Африці кількість зросте до 90%.

Також глава ВПП сказав, що діяти треба вже зараз, не чекаючи на катастрофу «біблійних розмірів». За первинними підрахунками на порятунок голодуючих від неминучої смерті знадобиться мінімум 5 млрд доларів в найближчі 6 місяців.

Раніше повідомлялося про те, що питання голоду у зв’язку з пандемією постійно знаходиться на контролі в ООН. Його вивчають, дають рекомендації різним організаціям.

Також ми писали стосовно прогнозованого голоду в КНДР, тільки не від коронавірусу, а у разі смерті лідера країни Кім Чен Ина.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу