«Киевтеплоенерго» витратив 40 млн гривень на фіктивні послуги

Поділитися:

Прес-служба Київської міської прокуратури повідомила, що посадові особи КП “Київтеплоенерго” і приватна фірма підозрюються в розкраданні 44 млн гривень, які були виділені на охорону об’єктів комунального підприємства.

Відомо, що у цій справі завершено досудове розслідування у відношенні директора приватного підприємства та посадової особи комунального підприємства.

Слідство стверджує, що в 2019 році посадові особи комунального підприємства “Київтеплоенерго” уклали з приватним підприємством договір на надання охоронних послуг для об’єктів, розташованих на території міста Києва.

“Надалі на підставі затверджених актів надання послуг комунальне підприємство перерахувало на рахунки приватного підприємства понад 40 млн гривень бюджетних коштів. Однак, як встановлено досудовим розслідуванням, виконавцем не було надано охоронних послуг на загальну суму майже 44 млн гривень, що підтверджується висновками експертиз”, – сказано в матеріалах справи.

Нагадаємо, що служба безпеки України запобігла розкрадання понад 10 млн гривень під час закупівлі захисних масок для потреб донецького регіонального філіалу «Укрзалізниці». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У відомстві зазначили, що таку схему привласнення державних коштів розробила жителька Краматорська, яка планувала поставити «Донецької залізниці» понад 700 тисяч масок сумнівного походження за цінами, які значно вище за ринкову вартість.

Раніше повідомлялося, що Господарський суд Донецької області 24 вересня визнав банкрутом АТ «К.Енерго» і відкрив ліквідаційну процедуру. Так, ЗАТ «Науково-виробнича компанія” Гірничі машини »стала ініціатором процедури банкрутства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу