Карантин продовжили до 31 серпня

Поділитися:

Кабінет міністрів продовжив “адаптивний карантин” до 31 серпня 2020 року. Загальні правила, за якими житиме країна в умовах продовженого адаптивного карантину – масковий режим, соціальна дистанція і антисептики.

Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні 22 липня з урахуванням зростання кількості коронахворих.

Одночасно змінені принципи “адаптивного карантину”. Тепер усі регіони країни по захворюваності будуть ділитися на “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону” зони. Залежно від епідеміологічної ситуації – в регіоні буде діяти або легкий карантин, або більш жорсткий.

“Рівень буде визначатися автоматизованим програмним забезпеченням на основі певних алгоритмів. Буде моніторинг на рівні області показників, використовуваних в даний час: завантаженість ліжок – не більше 50%; середня кількість тестувань – не менше 24 на 100 000 населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування – не більше 11%, показник динаміки зростання випадків – не більше 10% “, – пояснив Степанов.

У регіонах, які стабільно перебувають в зеленій зоні, будуть діяти такі обмеження: обов’язковий масочний режим в суспільних будівлях; проведення масових заходів – в межах від однієї людини на 5 кв. метрів; кінотеатри, театри – заповненість на 50%, перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

“Регіони, які постійно в зеленій зоні, не вимагають втручання і посилення протиепідемічних заходів національного рівня. Якщо індикатори змінюються 5 днів поспіль, то відразу регіон або його адмінтериторіальні одиниця буде в жовтому або помаранчевому рівні”, – додав Степанов.

Як писалося раніше, за даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на ранок середи, 22 липня, в країні зафіксували 829 нових випадків захворювання коронавірусів.

Також, карантинні заходи не можуть повністю зупинити поширення коронавірусу, вони лише сповільнюють передачу вірусу. Як зазначив глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус, один з ключових інструментів у боротьбі з поширенням COVID-19 – відстеження, виявлення та ізоляція можливих контактів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу