Камери автофіксації штрафують водіїв незаконно

Поділитися:

Представник ВРУ (Верховної Ради України) в Конституційному суді та заступник голови комітету ВРУ з питань правової політики Ольга Совгиря розкрила одну з колізій законодавства. Зокрема, особа, яка порушила ПДР (правила дорожнього руху) і власник автомобіля можуть бути різними особами, а відповідальність, згідно із законодавством, все одно буде лежати на ту людину, на якого зареєстрований автомобіль або інше ТЗ.

Є деякі пункти, які порушені з точки зору скаржника. Найперший — це порушення принципу, який декларує індивідуальний характер юридичної відповідальності. Також важливо, що порушується принцип презумпції невинності. Багато в чому люди позбавлені гарантованого їм законом права на доступну юридичну допомогу.

Це питання буде підійматися ще не раз — система недосконала, помилки в ній неминучі. Разом з тим важливо і те, що українські автолюбителі та автовласники знають, як захистити свої права.

Раніше повідомлялося про те, що Верховна Рада посилила відповідальність за крадіжку автомобіля. «За» проголосували 309 депутатів, законопроект прийнятий 3 вересня.

Також ми писали про те, що поліція зможе проводити техогляди прямо на дорозі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу