Кабмін знову змінює тарифи на газ

Поділитися:

На засіданні Кабінету міністрів була озвучена інформація про чергову зміну тарифів на газ. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Відомо, що тарифи на газ, які зараз уряд обмежив “стельовими” цінами, незабаром знову будуть змінюватися. Зараз ніхто не може сказати, чи будуть вони вище нинішньої верхньої межі в 6,99 гривні за кубометр, або будуть нижчими.

Слід зазначити, що через численні акції протесту, влада була змушена встановити обмеження вартості кубометра газу на рівні 6,99 гривні. Також були обмежені і тарифи на розподіл газу. Таким чином, з 1 лютого в Україні будуть діяти регульовані тарифи на газ.

При цьому уряд не має наміру залишати регульовані ціни надовго. Скоріш за все, вони збережуться до 31 березня. Далі знову повертають ринковий принцип формування тарифів на газ. Це – принципова позиція уряду, говорить глава Кабміну.

Нагадаємо, що навесні поточного року кожна українська компанія, яка постачає населення газом, повинна буде відзвітувати перед урядом про так звані річні газові продукти. Про це заявив в середу, 20 січня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів.

Раніше повідомлялося, що держбанки з настанням нового року отримали понад тисячу заяв з боку українців, які хочуть скористатися послугами «постачальника останньої надії» – НАК «Нафтогаз» України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу