Кабмін заявив про відсутність боргів перед шахтарями

Поділитися:

“Минулої п’ятниці Міністерство енергетики виплатило додаткові майже 340 млн грн шахтарям державних шахт. Це означає, що вперше за значний період у держави немає боргів перед шахтарями державних шахт в поточному режимі і майже 40 тисяч працівників, які щодня виконують титанічну роботу, отримали належну заробітну плату “, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, відкриваючи засідання уряду.
У свою чергу в.о. міністра енергетики на брифінгу уточнила, що залишок заборгованості перед шахтарями в розмірі 127 млн грн на всі вугільні підприємства буде погашатися за рахунок господарської діяльності держшахт. При цьому вона висловила думку, що заборгованості по зарплаті не є основною причиною шахтарських протестів в Києві, що почалися 30 червня. Однією з причин мітингів – вимога гарантованого збуту вугілля і виконання паливного балансу, затвердженого Міненерго.
З 30 червня біля Офісу президента почалася акція протесту шахтарів ряду державних, а вугледобувних підприємств також шахтарів “ДТЕК Добропіллявугілля”. У той же час в ДТЕК заперечують причетність до організації цієї акції.
Раніше ми писали, що РНБО наказав ТЕЦ відмовитися від газу на користь вугілля і шахтарям почали виплачувати зарплату.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу