«Іноземці не будуть купувати українські в’язниці», — Денис Малюська

Поділитися:

Як повідомив Міністр юстиції Денис Малюська, Ірпінський виправний центр (№132) виставлений на аукціон. Це перше пенітенціарної установи, яке піде з молотка в рамках анонсованого Мін’юстом «Великого розпродажу в’язниць».

За словами Малюськи, вартість дебютного лота становить 220 мільйонів гривень. Також глава Мін’юсту анонсував появу нових лотів найближчим часом. Міністр нагадав, що 70% від продажу в’язниць піде на розвиток в Україні нової тюремної інфраструктури за європейськими стандартами. Решта 30% — поповнить державний бюджет.

«Великий розпродаж в’язниць» повинен був стартувати ще влітку 2020 року, проте його було відкладено через складні бюрократичні процеси», — повідомив Малюська.

15 лютого нове слухання в суді за євробондами «Приватбанку». Міністр каже про те, що не хоче коментувати справу, яким не займається Міністерство, а крім того, тут потрібні консультації з фахівцями. Питання міжнародної юрисдикції Денис Малюська не прокоментував. У всіх подібних справах, за словами Малюськи, є комерційна таємниця. Справи «Приватбанку» не мають відношення до Міністерства юстиції.

Пенітенціарна реформа — один з провідних напрямків роботи. Перший аукціон розпочнеться на цьому тижні, всі умови відомі. В”язниця — об’єкт приватизації, на продаж поширюються всі ті ж вимоги, що і до всіх. Ідея розпродажу в’язниць — отримати гроші, щоб будувати нову інфраструктуру, тому міністр не вважає, що в’язниці будуть купувати іноземці.

«Ми маємо величезну кількість мотлоху. Тут є земельні ділянки. Продаж — спосіб привести решта мотлоху до європейських стандартів», — говорить Денис Малюська.

Іноземці могли б вкласти гроші, але за словами міністра, на цей момент немає планів зі створення мережі платних в’язниць. А ось зі слідчими ізоляторами історія інша — в міністерстві планують робити платні камери в СІЗО і далі, це великі гроші, що надходять до бюджету.

Багато цікавої інформації, включаючи й історію з рейдерським захопленням ринку «Столичний», міністр юстиції Денис Малюська розповів в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу