IKEA попалася на незаконній вирубці лісів в Україні

Поділитися:

Earthsight провела розслідування незаконних порубок бука в Україні. У розслідуванні розкрилися факти використання незаконно вирубаного українського бука у виробництві розкладних стільців Terje, які продаються в мережі магазинів ІКЕА.

Earthsight – англійська некомерційна організація, яка використовує глибокі розслідування для виявлення екологічних і соціальних злочинів, несправедливості і зв’язків з глобальним споживанням.

IKEA заявила, що перегляне свою мережу поставок деревини в Україні після повідомлення про нібито незаконну вирубку дерев у горах Карпат, де живуть зникаючі рисі і бурі ведмеді, повідомляє Reuters.

“IKEA не використовує деревину, яку незаконно вирубали”, – заявили представники IKEA в коментарі для Reuters.

“Ми визнаємо, що незаконна лісозаготівля залишається широко поширеною глобальною проблемою, і активно працюємо над впровадженням заходів для перевірки відповідності наших постачальників законності”, – додали в компанії, відзначивши, що почали незалежний аудит мережі поставок в Україну.

У фірмі виробника пиломатеріалів розкритикували дослідження Earthsight: «Якість цього дослідження настільки низька, що дослідники навіть не розібралися в базових питаннях. Ми не виробляємо ці стільці. Крім того, в звіті перевищені обсяги деревини – вони говорять про 90 000 кубометрів деревини, ми ж за рік переробляємо максимум 40 тис », – заявили в українській фірмі.

Раніше ми писали, що в Україні скоро проведуть планову інвентаризацію лісу

Також писали, що заготівельники деревини будуть працювати по-іншому

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу