Державна служба з питань захисту прав споживачів за підсумками минулого тижня провела понад сімнадцяти тисяч перевірок закладів громадського призначення на предмет дотримання карантинних обмежень. Відповідну ініціативу про посилення карантину раніше проявили в Міністерстві охорони здоров’я України через зростання числа хворих на коронавірус.
Відзначимо, що нещодавно в Україні загострилася хвиля пандемії вірусу, а щоденна статистика з боку МОЗ вийшла з так званого коронавірусного плато і стала бити антирекорди на території держави.
У зв’язку з цим, в Кабінеті міністрів України вирішили посилити адаптивний карантин в частині областей держави, чого не сильно радий малий і середній бізнес, який тепер натерпівся в перші пару місяців пандемії.
Як кажуть вітчизняні ревізори, поки що заклади громадського харчування всіх потрібних норм картину дотримуються.
“Антисептики, пам’ятки і розмітка для соціальної дистанції в більшості закладів є”, – йдеться в повідомленні.
Як прокоментував один з представників вітчизняного бізнесу, який заробляє продажем кави, тепер більшість закладів продовжує працювати на винос.
“Буває таке, що люди намагаються зайти, але ми їм говоримо: вибачте не можна для вашої ж і нашої безпеки дуже часто підходять і доводиться говорити вибачте, надіньте маску і дотримуйтеся дистанції не всі цього дотримуються“, – сказав він.
Нагадаємо, що 19 червня на сайті уряду з’явився текст постанови КМУ від 17 червня 2020 №500. Постанова набула чинності з 22 червня 2020 року.
Що ж насправді відбувається? Ми на порозі другої хвилі коронавирусной інфекції або це нагнітання обстановки? Перший Діловий телеканал поспілкувався на цю тему зі Святославом Протасом – керівником Державної санітарної епідеміологічної служби України (2014-2016 років).