Ердоган встановив для собору Святої Софії цілодобовий режим роботи

Поділитися:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган офіційно перевів собор Святої Софії на цілодобовий режим роботи: нещодавно в храмі пройшов перший за довгий час масштабний намаз. Таку постанову глава Туреччини підписав від 24 липня.

Як вказав на своїй сторінці в Twitter губернатор провінції Стамбулу Алі Ерлікія, тепер стіни святий Айя-Софії будуть відкриті для відвідувачів у будь-який час доби.

Пане президент Реджеп Тайіп Ердоган дав вказівку, щоб з сьогоднішнього дня Айя-Софія була відкрита для поклоніння 24 години на добу. Мечеть Айя-Софія буде постійно відкрита“, – написав він.

Як прокоментував подію сам Ердоган, завдяки такому рішенню в стінах Софії вперше за останні 86 років пройшов один з найбільших намазів, в якому прийняло участь понад 350 тисяч мусульман.

Відзначимо, що намаз – це канонічна ісламська молитва.

Зазвичай під час намазів християнські ікони прийнято накривати або затемнювати, адже в ісламському віросповіданні заборонено поклоніння зображенням.

Нагадаємо, що раніше будівля Собору мала статус пам’ятника архітектури, а всередині був музей. Але з ініціативи президента Туреччини Айя-Софія знову стала мечеттю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу