Епідемія залишила українських заробітчан в Литві без роботи

Поділитися:

Істотний дефіцит кваліфікованих працівників утворився в Литві через те, що багато українські трудові мігранти виїхали з країни в наслідок пандемії коронавірусу.

Так, за даними Литовської конфедерації промисловців, в промисловій галузі країни не вистачає рекордної кількості працівників – понад 16 тисяч.

“Особливо не вистачає працівників середньої кваліфікації. Особлива нестача працівників відчувається в сфері обробної промисловості, інформаційних і комунікаційних технологій, в меблевому секторі. Бракує операторів автоматичних ліній “, – говорять фахівці.

Відомо, що в країні склалася парадоксальна ситуація: 100 тисяч безробітних і – 40 тисяч офіційно вільних робочих місць.

При цьому в Литовської асоціації будівельників стурбовані тим, що в будівельній сфері не вистачає компетентних працівників: зварників, фахівців з прокладання інженерних мереж та комунікацій, бетонників, фахівців різних груп.

Нагадаємо, що в поточному році українці, що працюють за кордоном, використовуючи різні системи переказів, надсилали в нашу країну астрономічні суми.

Про це 10 листопада інформують в Національному банку України.

Повідомляється, що з використанням систем переказу коштів (без врахування переказів, здійснених на банківські рахунки, через карткові платіжні системи або через поштові відділення, а також неформальними каналами) протягом 9 місяців в Україну поправили 1 943 млн доларів.

Раніше повідомлялося, що заробітчани з України протягом 2013-2018 років забезпечили середнє щорічне зростання економіки Польщі на 0,5% – це одна сьома (13%) від загальної динаміки ВВП країни за цей період.

Про це йдеться в публікації дослідженні Варшавської школи економіки та Національного банку Польщі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу