Експерти розповіли, як карантин вплинув на звички українців

Поділитися:

В Україні карантин був введений 12 березня, для багатьох цей період виявився переломним в плані звичок і зламу традицій. Так, згідно зі статистикою, в Україні з’явилося набагато більше людей, які стали частіше залишатися вдома. Це стосується і віддаленої роботи, і зменшення активності в інших сферах — менше прогулянок і подорожей, шопінг у форматі онлайн тощо.

Українські роботодавці зменшили свої апетити по вакансіях в середньому на 9% — це теж наслідки карантину. Там, де можна скоротити кількість працівників — скоротили, а заодно зменшили витрати на утримання офісів і інші статті.

Знизилася і середнє споживання електроенергії у квартирах українців — на це вплинула загальна тенденція до економії коштів, адже під час карантину багато хто залишився без роботи й поступово витрачають «фінансову подушку».

Відповідно до економічного трекера, скоротилося користування терміналами «Приватбанку» та іншими POS-терміналами.

Раніше повідомлялося, що українці все частіше вважають за краще віддалену роботу, ніж офіс. Про таку тенденцію повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України. Також говорять і про те, що тенденція стає вже трендом року.

Також ми писали, що українці розповіли про свій рівень депресії на карантині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу