Експерти досліджували який бізнес в Україні постраждав найбільше через пандемію

Поділитися:

За даними Державної податкової служби, в березні-вересні 2020 року кінотеатри скоротили податкові відрахування більш ніж в 2 рази в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, тобто всього за 6 місяців карантину вони сплатили 47,6 млн грн.

Так, в липні – вересні поточного року кінотеатри відрахували до бюджетів усіх рівнів 15,8 млн грн податкових відрахувань, що практично дорівнює сумі перерахованих коштів за липень минулого року (17,2 млн грн).

Крім цього, істотно знизилися податкові відрахування туристичними агентами і операторами – на 49% в порівнянні з минулим роком. В абсолютних числах скорочення податкових надходжень склало в цілому 210,6 млн грн.

Слід зазначити, що скоротилися доходи і в готельній сфері. За 6 місяців карантину українські готелі і заклади, які надають послуги з розміщення, сплатили податків на більш ніж 05, млрд гривень менше, ніж у березні – вересні 2019 року. Самим стрімким скорочення податкових надходжень від цієї галузі було в квітні – майже втричі в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року.

Нагадаємо, що в березні поточного року народні депутати прийняли закон про додаткові виплати українським безробітним у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це 30 жовтня, в п’ятницю, нагадали джерела в Державному центрі зайнятості.

У службах зайнятості повідомили, що відповідно до вищезгаданим законом, Держцентр зайнятості наділений правом виплачувати безробітним суми, які відрізняються від звичайних, що діяли до пандемії. При цьому враховується статус безробітного і особливості його реєстрації або перереєстрації.

Раніше повідомлялося, що карантинні заходи привели до припинення діяльності 600-700 тис. підприємців і підприємств малого бізнесу, повідомляють економісти. Так, кількість безробітних при цьому зросла до 2-2,2 млн українців. Дослідження соціологів показали, що 5,1-5,5 млн осіб після початку карантину були змушені піти у відпустку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу