До кінця року в Україні буде працювати 54 комплекси контролю ваги

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури України анонсували функціонування близько 54 автоматичних комплексів по габаритно-ваговому контролю. Вони повинні запрацювати на полях держави вже до кінця поточного року, як повідомляє прес-служба відомства.

Відзначимо, що такі дані були озвучені главою міністерства в рамках останньої наради за участю президента України.

Такі нововведення потрібні для того, щоб не допустити перевантаження доріг на українських трасах, адже це є головною причиною руйнування асфальту і поганого стану доріг.

Як відзвітували в Міністерстві, на даний момент в шести регіонах України середня температура асфальту вище позначки в 28 градусів тепла, що створює небезпеку руйнування доріг в разі руху транспорту із занадто великим вантажем.

На даний момент для вирішення ситуації Мінінфраструктури вже організувало відповідний тендер на реалізацію спеціальних пунктів, де будуть зважувати фури.

Таким чином країна збирається контролювати ситуацію з перевищенням допустимого вантажу. До кінця 2020 року в Україні запрацює 54 подібних пунктів контролю.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський анонсував нові штрафи для неправомірних власників вантажівок за зайвий вантаж.

Цікаво, що наявність станцій зважування вантажних автомобілів на в’їзді в столицю аж ніяк не лякає деяких водіїв-далекобійників. Так, один український далекобійник отримав штраф в 6,5 тис. євро.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу