До кінця року рівень бідності в Україні може скласти 45%

Поділитися:

Міністерство соціальної політики України заявило, що за даними опитувань, в 2019 році в країні 38,5% населення проживають за межею бідності. Однак, слід зазначити, що поняття бідності в Мінсоцполітики визначається інакше, ніж у Світовому банку.

Українська “бідність” вимірюється ставленням до фактичного і встановленому прожитковому мінімуму. Виходячи з того, що на сьогоднішній день прожитковий мінімум в країні становить 3974 грн, а з урахуванням обов’язкових платежів – 4557 грн, за підсумками нинішнього року рівень бідності в Україні може вирости до 45%.

“Це не катастрофічне зростання. Тим більше в 2016-м у нас було 43,2%. Фактично ми повернулися на кілька років назад. Але це не призведе до масового збіднення “, – стверджують в Українському центрі економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

У Державної служби статистики трохи інші дані. За їхніми підрахунками, за межею бідності в 2019-м проживали 23,1% українців, приблизно 400 тис. Якщо ж вважати за методикою Світового банку (1,9 долара в день на людину), то вкрай бідних, як в деяких країнах Африки та Азії, у нас практично немає – їх всього 0,01% від населення країни.

Нагадаємо, що Всесвітній банк зробив негативний прогноз щодо збільшення рівня бідності серед українців. Вказується, що ситуація буде ускладнюватися протягом найближчих двох років.

У своєму огляді Світовий банк відзначив, що така негативна тенденція призведе до зростання кількості бідних по всьому світу: їх кількість зросте ще до 150 млн осіб.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики України підготували постанову щодо шляху підвищення стипендій студентам-сиротам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу