Депутати просять залишити на аеродромах диспетчерські

Поділитися:

Керівництво ДП “Украерорух” прийняло рішення про ліквідацію диспетчерів на аеродромах в Чернівцях та Івано-Франківську. Таке рішення обґрунтували спробою заощадити гроші, адже підприємство, згідно зі звітом StateWatch, “за три квартали минулого року отримало валовий збиток в сумі 508 млн гривень”.

На дії керівництва підприємства відреагували нардепи від “Слуги народу”, зажадавши від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля заборонити керівнику “Украероруху” знищувати диспетчерські.

Так, зверненні йдеться, що рішення ДП “Украерорух” перевести аеродром Івано-Франківська з диспетчерського обслуговування на польотно-інформаційне (AFIS) матиме катастрофічні наслідки для авіасполучення і статусу аеропорту як міжнародного.

Крім того, Івано-Франківський аеродром навіть в пандемію потрапив в топ-10 літаючих в Україні.

Слід зазначити, що нардепи призводять ще безліч аргументів на захист диспетчерів і вимагають від глави уряду не допустити переведення аеродрому Івано-Франківська з диспетчерського обслуговування на польотно-інформаційне. Також просять вжити заходів для забезпечення подальшої безперебійної діяльності аеродрому з виконанням регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів.

Нагадаємо, що Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України – «Украерорух» збирається через суд відсудити у боржників заборгованість за несплату послуг, наданих компанією. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що компанія тестя екс-нардепа-втікача Романа Насирова отримала дозвіл на будівництво аеродрому в Дніпрі 4 мільярди гривень. Йдеться про фірму «Альтіс-Констракшн», яка виграла тендер держпідприємства «Фінансування інфраструктурних проектів» на виконання робіт на термін до 3 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу