Депутати пропонують віддавати місцевим бюджетам 50% штрафів

Поділитися:

В Україні запланована зміна системи штрафів, а точніше, їх розподілу. Таку інформацію дає законопроект під номером 4194, зареєстрований у Верховній Раді. Автором його є представниця фракції «Голос» Олександра Устінова.

За задумом нардепа, половина від суми штрафів, стягнутих за порушення, повинна спрямовуватися до місцевих бюджетів. Також відомо, що в законопроекті йдеться про ті штрафах, які фіксує автоматична система. Так, серед них є і штраф за перевищення дозволеної швидкості, і за проїзд на заборонний сигнал світлофора, і проїзд (розворот) через подвійну осьову, і інші порушення.

На цей час законопроект знаходиться на розгляді, однак якщо він буде прийнятий, що будуть внесені зміни відразу в три статті Бюджетного кодексу України — 29, 69 і 64.

Раніше повідомлялося про те, що українцям виписують фейкові штрафи. У поліції розповіли, що зараз з’явилися брехуни, які заробляють саме таким чином: вони використовують у своїх цілях сучасну діджиталізацію та відправляють українцям повідомлення про порушення разом з сумою для карткового розрахунку.

Також ми писали про те, що Держгеокадастр «наштрафував» на 3,7 млн. гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу