Данія дала добро на експлуатацію «Північного потоку – 2» на своїй території

Поділитися:

Данія дала дозвіл на експлуатацію газопроводу «Північний потік — 2» на своєму континентальному шельфі. Дозвіл було дано 1 жовтня — Данське енергетичне агентство (ДЕА) підписало паперу у відповідь на запит Nord Stream 2 AG. У дозволі є ряд обов’язкових умов, всі вони спрямовані на безпеку.

Заявка була подана близько 10 місяців тому. Розгляд був дуже докладним, в його ході були проведені переговори з різними представниками державних органів. За основу була взята Конвенція ООН з морського права — вона вимагає дозволяти монтаж, а також використання подібних трубопроводів.

Також в Данії уточнили, що дозвіл був виданий на маршрут, а не на будівництво. Такий папір підписали раніше — 30.10.2019 року, дозвіл залишається в силі. Тим часом група відомих міжнародних страхових агенств прийняла рішення не зв’язуватися з клієнтами, які мають те чи інше відношення до будівництва трубопроводу.

Раніше повідомлялося про те, що Росія загрожує штрафами Євросоюзу за «Північний потік — 2». Російський уряд також каже про те, що буде підірваний авторитет тих країн, які підтримували проект, в тому числі Німеччини.

Також ми писали про те, що за підрахунками будівельників газопровід повинен бути введений в експлуатацію не пізніше початку весни 2021 року. У зв’язку з відстроченням в будівництві терміни можуть змінитися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу