Чиновники з УЗ вкрали 58 млн гривень

Поділитися:

В акціонерному товаристві “Укрзалізниця” правоохоронцями була розкрита схема розкрадання коштів з держбюджету посадовими особами головного українського залізничного перевізника на фіктивних ремонтах дизельних поїздів.

Про це у вівторок, 17 листопада, повідомили на порталі Офісу Генерального прокурора України.

У повідомленні Офісу Генпрокурора повідомляються наступні подробиці. У 2015-2016 рр посадові особи “Укрзалізниці” склали брехливі документи й залучили вигадані фірми для нібито ремонту дизельних поїздів приміського сполучення.

Потім гроші на цей нібито ремонт були зняті з рахунків “Укрзалізниці” і в підсумку опинилися в кишенях високопоставлених чиновників. Збиток державі досяг понад 58, 6 мільйонів гривень.

Повідомляється, що сьогодні всі фігуранти афери отримали підозри про злочин. Серед них – колишні й нинішні керівники підприємств “Укрзалізниці”.

Нагадаємо, 6 млн гривень – саме стільки збитків виявила “Укрзалізниця” в ході аудиту діяльності екс-керівництва своєї ж філії. Йдеться про «Пасажирську компанію». Про це заявили у випуску новин «Першого Ділового» телеканалу.

Також раніше ми написали про те, що в Україні отримав роботу на відповідальному посту в АТ «Укрзалізниця» Едвін Берзіньш, колишній голова правління Латвійської залізниці. Його звільнення було пов’язане з гучним корупційним скандалом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу