Безробітних українців відправлять на соціальні роботи

Поділитися:

В системі соціального забезпечення спостерігається збільшення безробітних. Вони ж паралельно і в системі зайнятості, і в системі соціальної допомоги.

Зокрема, таке пропонує німецький досвід. Програма називається Mini Jobs і вона була введена під час кризи в Німеччині.

Про це та інтерв’ю виданню LB.ua розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебная. За її словами така програма дала можливість тимчасових заробітків.

Mini Jobs передбачала заробітну плату в 450 євро. У той же час зайнятість є тимчасовою і гнучкою, з мінімальним терміном трудових договорів, – пояснила міністр, додавши, що їй це подобається.

Треба робити такі ліберальні кроки на ринку праці – дати цим людям протриматися, але, звичайно, 450 євро зарплати ми запропонувати не можемо, – зазначила Лазебная.

Чиновниця також наголосила, що її відомство вже розробляє програму разом з регіональною владою.

Нагадаємо, в середині травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував створення великої кількості “простих” робочих місць, щоб забезпечити дохід тим, хто втратить його через кризу.

Раніше повідомлялося, що в першому кварталі нинішнього року уряд України створив трохи більше 142 тисяч нових робочих місць з раніше обіцяних 500.

Як сказано в офіційній відповіді Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, згідно з останніми даними Пенсійного фонду України, в цілому по Україні в січні-березні 2020 року в порівнянні з відповідним періодом попереднього року кількість працевлаштованих на створені нові робочі місця збільшилася на 2,9 відсотка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу