Авіакомпанії будуть отримувати права на польоти за новими правилами

Поділитися:

Авіакомпанії зможуть отримувати права на польоти по Україні та за кордон за новими правилами. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Відтепер, якщо авіаперевізник хоче збільшити кількість рейсів на міжнародних маршрутах, йому не потрібно місяць чекати на засідання комісії.
Якщо на лінії немає обмежень на кількість польотів, то заявку розгляне підрозділ Державіаслужби й видасть оновлений документ. Права на внутрішні та міжнародні регулярні рейси тепер видаються безтерміново.

Якщо авіакомпанія не користується квотою на міжнародному маршруті впродовж року, а обмеження квоти не дозволяють видати права іншому авіаперевізнику – то регулятор може обмежити або анулювати права нелітаючої авіакомпанії.
Права на внутрішні лінії видаються без обмеження за кількістю рейсів. Якщо дія ліцензії авіакомпанії закінчилась, то Державіаслужба може анулювати право на маршрут.

Також було змінено умови проведення конкурсів на польоти по маршрутах з обмеженнями. Конкурс буде проводитись, якщо заявки подадуть декілька авіаперевізників, а наявної квоти недостатньо.
Державіаслужба буде враховувати, які з компаній користуються раніше виданими правами на маршрути, регулярність польотів за останні пів року, а також суму коштів, сплачених до держбюджету за останній рік.

Нагадаємо, що в «Росавіації» заявляють про неможливість відновлення чартерного авіасполучення між Україною і Російською Федерацією і єгипетськими курортами – Хургада і Шарм-еш-Шейхом. Про це у відомстві повідомили на запит ЗМІ.

Раніше єгипетські журналісти повідомляли, посилаючись на управління цивільної авіації країни, що Росія і Єгипет домовилися про відновлення чартерів з 28 лютого.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу