Арбітраж США став на бік росіян у суперечці «Татнафти» та «Укртатнафти»

Поділитися:

Американський суд став на бік російської нафтової компанії у суперечці між «Татнафтою» та «Укртатнафтою». А саме – задовольнив позов «Татнафти» й зобов’язав Україну до 18 березня розкрити конфіденційну інформацію, у тому числі фінансову. Про це повідомляє Міністерство юстиції, як передають журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться про справу, у рамках якої «Татнафта» хоче стягнути з України 173 мільйонів доларів компенсації за втрату частки в «Укртатнафті». Розкриття документів мало відбуватися в чотири етапи.

До 8 листопада Україна мала надати інформацію про структуру, перелік співробітників Кабміну, МЗС, Мінфіну, включаючи адреси, телефони та факси. Другий та третій етапи включали надання іншої частини інформації до 28 лютого, але якої саме – у відомстві не розголошували.

Нині ж у рамках «четвертої» хвилі дедлайн щодо надання інформації встановлено на 18 березня. Раніше Україна від імені міністра оборони просила суд заблокувати клопотання «Татнафти» щодо виклику до суду представників 52 банків. Адже вважає, що такі повістки містять запити на інформацію, яка не стосується суті справи.

Насправді кажуть, компанія, що має тісні зв’язки з російським урядом – хоче отримати інформацію про активи й фінансові операції України та третіх сторін, які відіграють ключову роль у стратегічних галузях: оборони, енергетики, транспорту та зв’язку.

Нагадаємо, що компанія «Укрнафта» отримала 3,01 млрд гривень у рахунок погашення дебіторської заборгованості за постачання нафти ще в 2015 році.

За 2021 рік для погашення боргу було також ухвалено 1,33 млрд гривень. Завдяки цим надходженням вдалося повернути близько 40% боргу, який загалом на кінець 2019 року склав 7,47 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу