Американський суд дозволив поки не продавати хмарочос Коломойського

Поділитися:

Суд штату Делавер вирішив поки не продавати хмарочос, який належить компанії Optima, пов’язаній з олігархами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Вартість 22-поверхової будівлі сягає 17 мільйонів доларів. Завдяки здачі в оренду офісних площ, компанія олігархів тривалий час була одним з найбільших орендодавців в центрі Клівленда.

У квітні 2019-го ФБР почало розслідування проти Ігоря Коломойського. Бізнесмена підозрюють у низці фінансових злочинів, в тому числі, у відмиванні грошей.

Згідно з судовими документами, Коломойський та його соратники нібито використовували незаконно привласнені гроші з українського банку для придбання цього хмарочоса. У грудні 2020 року Optima оголосила дефолт за кредитом. Згодом хмарочос хотіла перекупити американська компанія K&D Group.

Раніше повідомлялося, що Коломойський вимагає у НАБУ і СБУ звіт Kroll. Раніше в НБУ заявили, що компанія Kroll провела аудит «ПриватБанку». Ця перевірка підтвердила підозри регулятора про можливі збитки банку перед націоналізацією. Йдеться про 5 з половиною мільярдів доларів.

Також ми писали й про те, що Коломойський продає нерухомість у США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу