50 країн узгодили нові правила з приводу автопілотів в автомобілях

Поділитися:

Азіатські і європейські країни погодили вимоги до автомобілів з функціями автоматичної системи управління руху (автопілота). Вимоги Automated Lane Keeping Systems матимуть силу з початку 2021 року.

За міжнародним регулювання, в автомобілях узаконюється використання автопілота третього рівня. Водій може займатися іншими справами – спілкуватися по телефону або дивитися кіно. Однак це не повністю автоматизоване керування, це умовна автоматизація. Система реагує на ситуації, коли потрібно негайно загальмувати, проте водій повинен в найкоротші терміни втрутитися в ситуацію після подачі сигналу.

Четвертий рівень автоматизації – такі системи дозволяють водієві набагато більше відриватися від водіння, наприклад людина може залишити водійське місце. Поки водій займається своїми справами, автомобіль сам загальмує і припаркується.

П’ятий рівень автоматизації – машина здатна сама впорається з усіма ситуаціями на дорогах.

В Японії використовуватимуть нові правила, як тільки вони матимуть силу, а ось в Європі дату поки не називають.

Згідно з вимогами Automated Lane Keeping Systems, автоматичне керування повинно здійснюватися при максимальній швидкості в 60 кілометрів на годину. При цьому систему потрібно активувати на дорогах, де протилежні потоки транспорту розділені фізичної перешкодою, і на дорогах, де заборонено ходити пішоходам і їздити велосипедистам.

Нагадаємо, що в Європі до 2024 року всі автомобілі обладнають алкотестерами, що має значно збільшити безпеку на дорогах.

Аналітики висувають думку, що останнім часом багато ДТП пов’язані саме з водінням у нетверезому стані. Завдяки нововведенню знизиться кількість аварій, в яких винні п’яні водії.

Як повідомлялося раніше, з 1 липня водіїв на дорогах чекає посилення штрафів і посилення відповідальності за їзду в нетверезому вигляді. Така ситуація буде регламентуватися новим законом № 7279-д.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу