Зеленський звернувся до українців

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з приводу рішення Росії визнати так звані «ДНР» та «ЛНР». Відповідний ролик опубліковано на сторінці Офісу президента у Facebook. Також його продублювали українські ЗМІ.

Глава держави закликав громадян залишатися спокійними та впевненими.

«У нас і нашої держави немає часу на довгі лекції з історії. Я не говоритиму про минуле. Скажу про реалії й майбутнє. За мною – Україна. У її міжнародно визнаних кордонах. І вони залишаться такими. Попри будь-які заяви та дії РФ Так само як і ми – залишаємось спокійними й впевненими в собі.За це я хочу подякувати всім нашим громадянам.Ви вкотре доводите – українці розумна і мудра нація. по-дорослому. Ми давно і до всього готові. Але причин для вашої безсонної ночі немає», – заспокоїв Зеленський.

Також президент України прокоментував дії РФ та заявив, що своїми діями Москва односторонньо порушила «Мінські угоди».

«Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв’язку зі згаданими рішеннями покладається на політичне керівництво Росії. Визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії з «Мінських домовленостей» і ігнорування рішень у рамках Норманді. Це підриває мирні зусилля і руйнує наявні переговорні формати», – сказав він.

Повне звернення президента України дивіться нижче:

Нагадаємо, 21 лютого 2022 року президент Російської Федерації Володимир Путін виступив на телебаченні зі зверненням, яке тривало близько години. Він визнав незалежними державами «Луганську народну республіку» та «Донецьку народну республіку».

У своєму зверненні Путін довго розповідав історію Радянського Союзу та України, розмірковував про Володимира Леніна, про приєднання Хрущовим Криму України, про декомунізацію. Лише під кінець промови лідер РФ вирішив висловити головне — визнати суверенітет «ЛНР» та «ДНР» та підписати відповідні документи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу