Зеленський розповів про терміни вступу в ЄС

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість країни приєднатися до Європейського союзу. Про це він розповів в рамках свого інтерв’ю ICTV.

«Чесно, немає сенсу ставити деякі питання, коли ти заздалегідь знаєш відповідь. Тому деякі питання я не ставив ні Урсулі фон дер Ляйен, ні Шарлю Мішелю. Якби все залежало тільки від них, то Україна була б в ЄС вже вчора, тому що вони допомагають і бачать прогрес в реформах. Але рішення про членство України в ЄС повинні підтримати всі країни, 27 країн повинні проголосувати за це», – заявив Володимир Зеленський.

При цьому Зеленський уточнив, що в цьому році Україна вже почала готувати відповідні декларації про підтримку України на шляху до ЄС.

«Ми почали в цьому році готувати декларації з країнами ЄС про підтримку України. Країна, яка підписала декларацію, точно проголосує за нас. Чотири підписали, ще 3 Зараз я підпишу. Тобто вже сім, а всього 27», – додав він.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що в українських сховищах достатньо газу за оптимальною ціною для опалювального сезону. За словами глави держави, втручання влади дозволило знизити вартість блакитного палива.

Володимир Зеленський зазначив, що вартість газу в Європі рекордно висока. На думку президента, попри це, саме ефективна робота уряду сприяла уникненню зростання тарифів в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу