Зеленський реформує Держспецзв’язок

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про реформування Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Відповідний указ глава держави підписав 22 жовтня.

Зокрема, президент доручив Кабінету міністрів забезпечити реалізацію Концепції реформування Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Така реформа повинна:

  • забезпечити надання надійного, безпечного та своєчасного спеціального зв’язку в мирний час, в умовах надзвичайного стану та в особливий період;
  • посилити контроль за діяльністю Держспецзв’язку та підвищити рівень довіри суспільства до її діяльності;
  • розширити функціональні можливості Національної телекомунікаційної мережі, що дозволить забезпечити інтеграцію систем спеціального зв’язку та уніфікацію захищених електронних комунікацій різних держорганів загалом сфері безпеки контурі з використанням сучасних технологій.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 22 жовтня, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки та оборони України. За підсумками засідання секретар Ради Олексій Данилов дав брифінг.

Стало відомо, що на засіданні РНБО зробили прогноз щодо подальшого розвитку епідемії в Україні. Данилов пригрозив тим, що через недостатні темпи вакцинації денна смертність від коронавірусу може перевищити тисячу випадків в день.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу