Зеленський поговорив із Трюдо

Поділитися:

У 30-ті роковини визнання Канадою незалежності України президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Глава української держави зазначив, що наш народ постійно відчував та відчуває щиру підтримку з боку дружньої Канади.

«Усі ці 30 років Канада була і залишається для нас одним із провідних партнерів та союзників», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, Зеленський проінформував Трюдо стосовно ситуації на на кордонах нашої держави. Лідери були одностайні в оцінках загроз безпеці в Україні та навколо неї, зокрема, пов’язаних із ризиком дестабілізації суспільно-політичної ситуації. Було наголошено на важливості скоординованої реакції на підтримку України з боку міжнародної демократичної спільноти.

Відтак, сторони вважають за необхідне розробити механізми посилення економічного, політичного та санкційного тиску на Росію у разі ескалації агресії проти України.

Також було обговорено перспективи лібералізації візового режиму для громадян України та розширення Угоди про вільну торгівлю.

Раніше Глава Державного космічного агентства повідомив, що Канада та Україна розпочинають будівництво комерційного космічного пускового майданчика в провінції Нова Шотландія. Проект буде реалізовувати канадська компанія Maritime Launch Services Ltd (MLS).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу