З 1 вересня мамам новонароджених будуть давати по 5 тис. гривень

Поділитися:

З 1 вересня 2020 року розпочнеться реалізація пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакет малюка“” в 2020-2021 роках, про що сказано на сайті Міністерства соціальної політики.

Проект передбачає: компенсаційну виплату замість “пакета малюка”, в розмірі 5 тисяч гривень; відкриття рахунку тим, у кого народилася дитина, продаж товарів для новоспечених батьків по соціальній картці. Батьки можуть звернутися за допомогою протягом року після народження дитини.

Таку допомогу видаватимуть в тих регіонах, де вони є в наявності, а потім за такою системою: батьки звертаються в Приватбанк для відкриття рахунку, далі в відділення соціального захисту для подачі необхідної документації.

Товари можна купувати в тих магазинах, які взяли участь у програмі.

Не так давно ми писали, що Торгово-виробнича група “Текстиль-Контакт” закликає Кабінет Міністрів України відновити закупівлю “дитячих пакетів” через Офіс управління проектами ООН.

Ми також повідомляли, що Антимонопольний комітет прийняв рішення про припинення процедури закупівлі бебі-боксів в зв’язку зі скаргами учасників торгів. Мінсоцполітики підготувало проект постанови уряду, згідно з яким в 2020 році так звані бебі-бокси будуть замінені одноразової грошової компенсацією, яка дорівнює вартості боксу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу