В Україні з’являться центри дитячого правосуддя

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський підтримав ідею про створення спеціальних центрів дитячого правосуддя. Один з таких можуть створити на території Конча-Заспи. Про це повідомляє уповноважений президента з прав дитини.

За словами чиновника, нещодавно пройшла спеціальну нараду, яку присвятили цьому питанню.

В рамках засідання Зеленський підтримав створити в Україні центри, які будуть об’єднувати в собі функції відразу декількох правоохоронних органів і працювати для захисту і безпеки українських дітей.

«Я спілкувався з президентом. Він дуже підтримує цю ініціативу і хотів би, щоб такі центри з’явилися по всій Україні. Якщо враховувати те, що відбувається в Європі, в Сполучених Штатах, таких центрів має бути в Україні мінімум 100. Ми сьогодні говоримо про пілотування одного, двох, трьох центрів», – розповів фахівець.

При цьому він анонсував, що перший такий центр можуть побудувати в Конча-Заспі.

Раніше уряд затвердив концепцію держпрограми оздоровлення та відпочинку дітей до 2025 року. Таке рішення було прийнято на минулому тижні.

Зокрема, документ стверджує концептуальні засади та напрямки розвитку послуг з оздоровлення та відпочинку маленьких українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу