В Україні не вистачає фахівців зі супутникового картографування

Поділитися:

В Україні заговорили про критичний дефіцит фахівців із супутникового картографування. На даний момент держава потребує точних відомостей щодо поточного землекористування, проте реальних експертів в цій сфері не вистачає, як заявили в уряді.

Для того, щоб вирішити цю проблему в Кабміні хочуть використати сучасний механізм діджіталізації, однак для цього також потрібні кваліфіковані фахівці вузького профілю.

Якби кадровий потенціал країни був вище, то Україна змогла б запустити супутникове картографування і оперативно отримувати актуальну інформацію при меншій витраті зусиль.

“Уряд хоче, але, на жаль, не має можливості запустити супутникове картографування, тому що не маємо фахівців” – прокоментували проблему в уряді.

Нагадаємо, що щорічно в рамках безкоштовної приватизації структурними підрозділами Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в приватну власність громадян України передавалося близько 100 тис. га земелі.

Таким чином, з 2013 по 2020 роки затверджені проекти землеустрою та надано у власність громадянам 690 тис. га земелі, з них 235 тис. га отримали учасники АТО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу