У РНБО пропонують створити ще одне міністерство

Поділитися:

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов вважає, що в Україні необхідно ввести посаду віце-прем’єр -міністра з питань оборонно-промислової політики.

В четвер, 21 травня, він провів зустріч з представниками найбільших підприємств авіаційної галузі. Як повідомляє прес-служба РНБО, під час представників авіаційної галузі зазначив, що державний Укроборонпром показав недостатню ефективність в управлінні державними авіаційними підприємствами.

При цьому поспішна корпоратизація окремих підприємств без урахування принципів державної військово-промислової політики може призвести до негативних наслідків, – впевнені представники галузі.

В свою чергу Данилов заявив про необхідність розробки довгочасної державної авіаційної програми і забезпеченні вітчизняних підприємств державними замовленнями.

Укроборонпром поки не реагував на звинувачення у недостатній ефективності.

Нагадаємо, в Україні планують створювати бойові безпілотні літальні апарати. До їх виготовлення мають намір залучити представників приватного бізнесу.

Як повідомила в четвер, 21 травня, прес-служба державного концерну «Укроборонпром», цитуючи слова заступник гендиректора компанії з інновацій Надії Васильєвої, така ідея виникла оскільки на даний момент вже розроблено велику кількість легких розвідувальних і моніторингових комплексів, проте держава не має бойових дронів , які можна було б поставити на озброєння.

За її словами вже на наступному тижні підприємство планує обговорити цю модель в Міністерстві економіки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу