Україну відвідає президент Естонії

Поділитися:

Президент естонської держави, зустрівшись із головою представництва Європейського союзу у Києві, заявив про намір відвідати Україну у 2022 році.

Алар Каріс, згідно з урядовими планами, нанесе візит до Києва вже у січні наступного року.

Естонський глава зазначив, що навіть незважаючи на бойові дії, що продовжуються в Україні на Сході, країна залишається прихильником реформ, націлених на інтеграцію до Євросоюзу. Висловлюючи свою думку, президент Естонії назвав українців такими, що цінують демократію, і це, безумовно, підтримується Естонією, у тому числі і «прагнення України до ЄС та право українців вирішувати, в яких союзах вони хочуть перебувати».

Алар Каріс також додав, що високо цінує діяльність Євросоюзу стосовно України і серед інших європейських країн готовий продовжувати допомагати українцям, причому не лише як країна-член ЄС, але й стосовно двостороннім ініціативам.

На завершення промови президент Естонії заявив про важливість суверенітету та цілісності України у світі, оскільки загроза з боку Росії підриває не лише безпеку України, а загалом усіх європейських країн.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив про готовність країн Балтії (Литва, Латвія та Естонія) допомогти Україні на військовому рівні.

Раніше ми також повідомляли про надання Естонією гуманітарної допомоги Донбасу у розмірі одного мільйона євро.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу