Українцям спростять ввезення електромобілів

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України хочуть значно спростити процедуру ввезення електромобілів на поля України. Уряд розробляє відповідний законопроект, який вже був затверджений на останньому засіданні, як повідомляє глава Кабміну для ЗМІ.

За словами прем’єр-міністра України, новий законопроект дозволить прибрати цілий ряд бюрократичних моментів, які заважають українцям оперативно і зручно ввезти електромобіль до України.

Також законом визначаються окремі категорії електромобілів, які діляться на два типи – «легковий електромобіль» і «гібридний електромобіль». Відповідно, що при ввезенні таких машин це в рази зменшить плутанину в документації та в інших моментах.

Очікується, що зовсім скоро закон буде представлений в українському парламенті, де законодавці остаточно вирішать долю законопроекту шляхом голосування “за” або “проти”.

Нагадаємо, що громадяни України не втратять можливість купувати електричний транспорт, зокрема електромобілі, без сплати ПДВ і мита.

Спочатку ринок електричних автомобілів почав розвиватися в Україні у 2015 році, ніяких пільг на той момент не було. Перші стимулюють подібні покупки кроки уряд України зробив у 2016 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу