Україна виступила проти повернення Росії в G7

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський виступив категорично проти повернення Росії до складу “Великої сімки” – G7. Раніше країну виключили зі спілки через порушення територіального суверенітету України, як вказав глава країни в своєму інтерв’ю для The Globe and Mail.

Відзначимо, що раніше ініціативу щодо повернення РФ до складу “Великої сімки” проявив президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп, вказавши, що бажає бачити країну в якості офіційної учасниці на майбутньому саміті.

У той же час, серед країн-учасниць G7 далеко не всі підтримують ідею повернення, і навпаки, висловлюють політичну підтримку Україні.

За словами Зеленського, на поточний момент в цьому питанні країну підтримав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Він заявив, що у Росії немає шансів повернутися в G7 до повного відновлення територіальної цілісності України, і ми вдячні за цю підтримку. І я повинен сказати, що не буде ніякого рішення, якщо світ не буде тиснути на Росію в цьому питанні“, – прокоментував Зеленський.

Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп, який відклав саміт G7 на осінь, пропонує провести зустріч в розширеному форматі.

Як повідомлялося раніше, Трамп висловив думку, що G7 не може належним чином представляти те, що відбувається в світі. Він вважає, що це дуже застаріла група країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу