Україна відповість на політику РФ в ОРДЛО

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України планують дати політичну реакцію Росії у відповідь на масову паспортизацію з боку останньої російськими документами жителів ОРДЛО. Для цього уряд вніс ряд потрібних пропозицій на розгляд Ради національної безпеки та оборони України.

Йдеться про впровадження персональних економічних санкцій у зв’язку видачею з боку РФ російських паспортів українським громадянам. Санкції будуть діяти протягом трьох років.

“Відповідно до частини першої статті 5 закону України “Про санкції” схвалити та внести в місячний термін на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування строком на три роки персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів”, – йдеться в повідомленні уряду.

У Кабміні назвали це продовженням прихованої форми агресії проти України, яка раніше вже призвела до порушення територіальної цілісності держави.

Вказується, що своїми діями Росія порушує, як міжнародні закони, так і закони України.

Раніше, у зв’язку з Указом Президента України від 14 травня 2020 №184/2020 року, введено в дію рішення РНБО «Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (cанкцій)».

Згідно з цим рішенням, з восьми компаній, які три роки були під санкціями у зв’язку з агресією проти України (згідно з Указом Президента № 133/2017 від 15 травня 2017 року), санкції зняті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу