Україна і Словаччина запускають аеропорт «Ужгород»

Поділитися:

Україна уклала спільно зі Словаччиною політичну угоду щодо використання повітряного простору вітчизняного аеропорту Ужгород. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, посилаючись на слова профільного міністра.

Вказується, що відповідний документ підписали глава української держави Володимир Зеленський і президент Словаччини Зузана Чапутова.

Як прокоментували подію в МЗС України, перемовини на цю тему сторони вели досить-таки довго, проте за підсумком все ж прийшли до спільного знаменника.

“Це були непрості перемовини, але я радий, що вони завершилися позитивно. Підписана угода, завдяки якій міжнародний аеропорт “Ужгород” зможе відновити функціонування“, – йдеться в повідомленні глави міністерства.

Відзначимо, що раніше країни відчували незручність через те, що злітна смуга ужгородського аеропорту закінчувалася на кордоні зі Словаччиною. Тепер це питання врегульоване.

Нагадаємо, що за словами глави українського уряду, відкриття «Ужгорода» відкриє нові горизонти для всього Закарпаття, а крім того, зв’яже цей регіон з регіонами-сусідами і всією Європою.

Також український прем’єр підкреслив, що в нинішні часи кожен регіон України має мати свій міжнародний аеропорт і авіаційний транспортний вузол.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу